OM OSS

Välkommen till Kennel Wild Giant's

Jag köpte min första Riesenschnauzer 1999, Kaiser. En underbar men inte helt enkel förstahund. Dock var det hans lite stökiga uppförande på kurser som gjorde att vi utmärkte oss och fick chansen att komma med i en sökgrupp och där väcktes mitt bruksintresse. Kaiser var en naturbegåvning i söket och vi hade fantastiskt roligt tillsammans. Sök är den gren som jag fortfarande tycker är den absolut roligaste. När Kaiser blev äldre provade vi även på lite utställningar där han ofta charmade domarna med sitt gråa skägg och livliga temperament.


2005 köpte jag en tjeckisk Riesenhane, Lucifer. Han var väldigt olik Kaiser i sättet, lite lugnare och mycket enklare att arbeta med. Lucifer lärde mig att lydnad faktiskt kan vara riktigt roligt Tyvärr var han även en hund med mycket rädslor men trots det lyckades han bli en väldigt duktig sökhund.


2008 blev Kaiser pappa till sin tredje kull hos Kennel Riesenspass, det var inte tänkt att jag skulle ha någon hund då men jag blev helt förälskad i Jaguar som fick flytta hem till oss. Jaggan är min första tävlingshund och tillsammans har vi provat det mesta, sök, spår, nosework, specialsök, räddning, lydnad i både Danmark och Sverige. Det senaste året har vi även tävlat i Rallylydnad och blivit uppflyttade till Mästarklass.


När både Lucifer och Kaiser lämnade oss 2009 valde jag att köpa en tik från Kaisers pappas kennel, Ermada i Tyskland. Wilda är certifierad tjänstehund i Flygvapnet, svensk, dansk och Internationell Utställnings Champion, dansk, tjeckisk och Slovakisk Veteran Champion, SPH1, PATRH1, tävlar i Avancerad klass i rallylydnad i Sverige och är även godkänd i Fortsättningsklass i Danmark.


2013 importerade jag min andra Riesenschnauzer från Radinie i Tjeckien, en halvsyster till Wilda. Viper är en vild och galen tjej, full av bus men ändå samarbetsvillig och noggrann när hon hon får arbetsuppgifter och kopplar av bra när inget arbete erbjuds, hennes fina MT kan ni se här. Även hon tävlar rallylydnad i Avancerad klass och är utställd med BIR i Sverige och reserv-cacib och reserv-cert i Danmark.


2016 flyttade Vipers systerdotter Tesla hem till oss, en underbar tjej som redan hunnit med RLDN och RLDF, flera BIR och BIS-placeringar, cert och CACIB i Danmark, Tjeckien och Slovakien, blivit Dansk, Slovakisk och Internationell Champion. Hon är även uppflyttad till Lägre klass Sök med högsta betyg på söket.


2019 var det tid för nästa tysk att flytta hit, Ascari. En kille med mycket energi och utstrålning, otroligt rolig att jobba med. Knappt 6 månader gammal har han redan hunnit med att bli BIR-valp i Sverige, Danmark och Slovakien och Slovak Puppy Champion.


/Line

 © Kennel Wild Giant's

info@wildgiants.se